Begeleiding op maat.

Bezig met visieontwikkeling, het schrijven van leeruitkomsten, het uitdenken van een toetsprogramma of ontwerpen van passende didactiek?

We hebben een ruimte ervaring in het begeleiden van (her)ontwerpprocessen van curricula. 

Allereerst bieden we een leergang curriculumontwerp, waarin je alles leert over het (her)ontwerp van een curriculum. Daarnaast bieden we een tweedaagse curriculumontwerp, waarbinnen we een deel van het curriculum (her)ontwerpen. Tot slot bieden we hands-on begeleiding  bij het (her)ontwerp proces. Dit alles doen we op maat.

Leergang curriculumontwerp

Een 1-jarige leergang waarin je alles leert wat je nodig hebt om van les-gever te veranderen in onderwijsontwerper. Om hier invulling aan te geven ga je met 8 module’s aan de slag met onder andere leerdoelen en leeruitkomsten, betekenisvolle toetsing, krachtige didactiek en veranderkunde.

Diep op de inhoud, praktisch in de uitvoering en met een goede dosis enthousiasme!

Daarnaast wordt je lid van onze community, waar je webinars kunt volgen, vragen kunt stellen, materiaal kunt delen en zo van en met elkaar kunt leren. Aan het einde van de leergang heb je expertise in het ontwikkelen van een krachtig curriculum op basis van wetenschappelijke inzichten en eigen ervaring. De expertise kun je als curriculumexpert inzetten om je eigen onderwijs te ontwerpen én collega’s te ondersteunen.

Tweedaagse curriculumontwerp

Ook inhoudelijke ondersteuning nodig? Tijdens onze tweedaagse ga je als team onder onze begeleiding aan de slag met het (her)ontwerpen van een deel van het curriculum. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan over komen tot een collectieve visie, het formuleren van leeruitkomsten, het ontwerpen van een passend toetsprogramma of het vormgeven van de leeractiviteiten

Gaandeweg het proces leggen we de stappen vast in Curriculum Playground, zodat je hier meteen mee leert werken. Om dit alles te doen ontwerpen we graag een programma op maat

Samen aan de slag? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we kijken graag wat we kunnen betekenen.

Hands-on begeleiding

Over-foto-3-scaled-2

Echt werk maken van het curriculum? We bieden ondersteuning bij verschillende onderwerpen en op verschillende manieren. Zo kunnen we bijvoorbeeld critical friend zijn bij de ontwikkeling van nieuw toetsprogramma, trainingen verzorgen over formatief handelen of leerstrategieën, begeleiden bij visieontwikkeling of het formuleren van leeruitkomsten of  projectleider zijn bij een gehele curriculumherziening, van visie tot uitvoering. 

Duurzame innovatie slaagt alleen als realiteit centraal staat en mensen betrokken zijn. Onze expertise is het bieden van innovatietrajecten waarbij we gezamenlijk inzetten op een impactvolle en duurzame verandering. Samen met u kijken we graag wat de wensen zijn, hoe de dagelijkse praktijk er uit ziet en op welke manier we aan jullie ambitie kunnen werken: een verbinding tussen onderzoek en praktijk.

Om die reden bieden we ondersteuning op maat op basis van uw hulpvraag. We maken graag kennis om te kijken wat we kunnen betekenen.

Contact

We streven er naar je bericht binnen 48 uur te beantwoorden.

Wil je graag informatie over onze leergang curriculumontwerp? Kunnen we je helpen middels een tweedaagse of hands-on begeleiding? Of heb je een vraag over wat anders? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier.

Heb je liever directer contact? Bel of mail ons dan. We reageren zo snel mogelijk.

Wessel Peeters
06 194 02 982

Michiel Lucassen
06 193 37 715

info@vernieuwenderwijs.nl